Hvad er PLM?

Dato: 01-07-2016: Innovationsblokken

PLM - Product Lifecycle Management, er kort sagt, et system af applikationer og tjenester som integrerer og samler alle væsentlige data og processer, der har med produktet at gøre. Men hvad er udviklingen indenfor PLM? Hvad bringer fremtiden?

Når vi tænker på et produkt, vi tænker på hele dets livscyklus, fra den første idé er født i en persons hjerne, til produktet er beskrevet, designet, udviklet, testet samt fremstillet, markedsføres, sælges og forbruges.

Det, vi i dag kalder PLM - Product Lifecycle Management, er kort sagt, et system af applikationer og tjenester som integrerer og samler alle væsentlige data og processer, der har med produktet at gøre. Et PLM-system samler også alle disse data og gør dem tilgængelige for alle, der er involveret på forskellige stadier af et produkts livscyklus.

Udviklingen indenfor PLM

Siden 1981 har Dassault Systèmes været ​​verdens førende inden for CAD/CAM software til design og produktion. Siden at virksomheden blev grundlagt, har IT, digitalisering og automatisering taget kæmpeskridt. Derfor har Dassault Systèmes løsninger været under konstant udvikling, ligesom de markeder, som Dassault´s løsninger henvender sig til. Hos Dassault tror de på, at de skal gøre, som de prædiker, og derfor re-investerer Dassault en fjerdedel af deres overskud i forskning og udvikling – hvilket har været medvirkende til, at de konsekvent rangerer som en af ​​verdens mest innovative virksomheder.

ISC fører vision ud i livet med 3DEXPERIENCE

PLM i dag

Målet med PLM-systemer er at understøtte bæredygtig innovation. Ved at forbinde ressourceplanlægning og simulering med stærke værktøjer indenfor 3D-design og visualisering, kan man både fremskynde design processen og foretage klogere valg, minimere spild og flaskehalse, samt teste og verificere alternative løsninger eller nye teknologier, uden at støtte sig til tids- og omkostningskrævende fysiske prototyper. Dette sænker tærsklen for, hvornår nye ideer kan realiseres.

PLM og sikkerhed i udviklingen af nye produkter

Vi lever også i en verden, hvor udviklingen går hurtigere og hurtigere - både på grund af de tekniske muligheder og markedets krav. I dag er der nye former for data og interaktion, som man knap nok kunne forestille sig i begyndelsen af ​2000’erne, og den måde, vi kommunikerer på, privat og professionelt, er fundamentalt ændret. Gennem sociale medier, smartphones og tablets, er vi alle en del af en igangværende, globale samtale. Denne måde at kommunikere på og at dele tanker, ideer og holdninger har aldrig været nemmere.

PLM i fremtiden: PIP

Derfor er vi begyndte at forberede os til næste skridt. Hvad kommer der efter PLM? Vi kalder det PiP - eller Product Innovation Platform. For at gribe de nye muligheder har vi skabt 3DEXPERIENCE platformen.

Den vigtigste forskel fra den tidligere generation af PLM-systemer er, at 3DEXPERIENCE platformen binder endnu flere dele af værdikæden sammen, og frem for alt - slutkunden. Det betyder også, at teknologien i højere grad bliver attraktiv for andre brancher end de der traditionelt har anvendt værktøjerne. De, der både har gavn af at strømline design og produktion, og som hurtigt kan absorbere de skiftende behov og nye tendenser, har en enorm konkurrencefordel og vækstpotentiale i dagens globale marked.

I dag er 3DEXPERIENCE platform implementeret i mere end 190 000 virksomheder over hele verden i så forskellige brancher som mode og mad, rumfart, biler, sportsudstyr og solbriller, medicin og mobiltelefoner.

Oversat fra http://blogs.3ds.com/sverige/plm/

Læs mere om 3DEXPERIENCE platformen

Vores PLM team

Vil du vide mere om 3DEXPERIENCE, så ring eller skriv. Vi kommer gerne forbi og giver en demonstration af dine fordele ved 3DEXPERIENCE.

Martin Brask Sørensen

Sr. Application Engineer I Solutions Architect

smartphone+45 2530 5039

mailE-mail

Martin Brask Sørensen

Henrik Bøgelund

CEO

smartphone+ 45 2090 5114

mailE-mail

Henrik Bøgelund

Jørgen Klitholm

Sales Manager

smartphone+ 45 2427 7744

mailE-mail

Jørgen Klitholm

keyboard_arrow_up