Modellering & Simulering

Simuleringsdrevet design

Designprocessen er typisk opdelt i faser, hvor modellering og simulering er adskilte processer, der udføres i flere arbejdsgange og af forskellige medarbejdere. Når modellering og simulering integreres, kan udviklingsteamet bedre benytte simulering som en aktiv del af designprocessen og dermed opnå simuleringsdrevet design, eller det vi kalder MODSIM.

Hvad er simuleringsdrevet design?

Simuleringsdrevet design, er en datadrevet tilgang til produktudvikling. Med simuleringsdrevet design understøttes samarbejdet i udviklingsteams med samtidige modellerings- og simuleringsprocesser. Dassault Systèmes kalder samtidig modellering og simulering for MODSIM.

Validér designet tidligere i processen og skab bedre produkter - hurtigere!


Med simuleringsdrevet design kan du drage fordel af en enklere proces og stærkt forbedret sporbarhed i forhold til designbeslutninger, hvilket understøtter en hurtigere og mere smidig innovationsproces.

Se med her når Martin Brask Sørensen gennemgår emnet 

Simuleringsdrevet design

Computer-aided Design (CAD) og Computer Aided Engineering (CAE) teknologi har udviklet sig separat gennem årtier. I mange virksomheder køre design og simulering derfor fortsat som adskilte opgaver.

Er det ikke på tide at udnytte simulering fuldt ud? Fjern ineffektive overleveringer mellem designere og simuleringseksperter sent i designfasen og specialiserede simuleringsværktøjer som ikke understøtter integreret design og simulering.

Integreret design og simulering, også kendt som 'MODSIM', giver design- og analyseingeniører fordelen ved at opleve deres design. MODSIM integrerer komplette CATIA- og SIMULIA -teknologier (herunder Abaqus) sammen på 3DEXPERIENCE -platformen for at levere en fælles brugergrænseflade og datamodel til modellering og simulering.

Ved at anvende simulering i den første del af designfasen er det muligt præcist at forudsige, sammenligne og simulere flere produktvarianters adfærd. Indsigt i produktvarianterne er afgørende for at kunne udvælge varianten med den bedste kvalitet, der opfylder kravene. Og MODSIM forkorter produktudviklingens cyklusser ved at minimere brugen af fysiske prototyper og tests.

Ved at anvende MODSIM til automatisering af udviklings- og testfasen kan virksomheden også klare sig med færre specialiser. Det har bl.a. Grundfos gode erfaringer med.

Hør også Thor Andersen fra Novo Nordisk fortælle om, hvad integrationen har betydet for dem

”Helt konkret har vi lavet nogle automatiseringer og templates, som gør almindelige CAD-brugere i stand til at lave komplekse designs ud fra en skabelon og et standardiseret workflow.”

Jakob Møller, Senior Development Engineer, Grundfos

Fra 5 til 50 ”specialister” med automatisering af udviklingsprocessen

Kontakt os

Kontakt os for mere information om integration af modellering og simulering.

Henrik Bøgelund

CEO

smartphone+ 45 2090 5114

mailE-mail

Henrik Bøgelund

Jørgen Klitholm

Sales Manager

smartphone+ 45 2427 7744

mailE-mail

Jørgen Klitholm

Ring mig op!

keyboard_arrow_up