Digital Manufacturing

Fremtiden er digitalisering af fremstillingsprocessen

International konkurrence og de stadigt større krav fra markedet gør, at danske produktionsvirksomheder må være hurtige til at omstille og tilpasse forretningen, så det fortsat er rentabelt at producere i Danmark.

Ved anvendelse af nye digitale teknologier kan produktionsvirksomheden opnå store forbedringer af effektiviteten og hurtigere omstille sig til produkter og forretningsmodeller.

Hvad er Digital Manufacturing?

Ved Digital Manufacturing anvendes softwareløsninger, som sikre at der er en digital tråd, og som indeholder værktøjer til programmering, simulering, 3D visualisering og analyse af produktionsprocesser.

Sammenspillet mellem disse værktøjer giver et digitalt overblik over hele produktions- og fremtagningsprocessen, og indeholder alt lige fra råvarer, fiksturer, værktøjer, NC-programmer til måleprogrammer og bearbejdning.

Behovet for Digital Manufacturing er udsprunget af forskellige tankegange, da det:

  • Er en klar del af en Lean strategi.
  • Er grundlæggende nødvendig for, at materiale og produktionsstyring systemerne (MPS) arbejder på valide data i planlægning af produktionen.
  • Indebærer en udpræget grad af standardisering.
  • Er grundlaget for en øget automatisering.

Med brug af Digital Manufacturing får virksomheden mulighed for at simulere og validere hele produktionsprocessen uanset hvilken produktionsform, der er tale om. Derved opnår virksomheden en højere grad af sikkerhed og kvalitet i produktionen, ligesom produktionen bliver mere agil og lettere kan omstilles fra en produktion til en anden.

”Når et emne er blevet indkørt og skal køres igen, næste gang at kunden bestiller, kan vi være klar til produktion på 1 minut, da alle oplysninger og de fysiske strukturer, allerede er i systemet."

"Vi har opnået så meget ved på denne måde at fjerne risikoen. Ellers ville vi, hver gang en kunde placerer en ordre være nødt til at genskabe  værktøjspakken og fiksturer/holdere, og dermed øge risikoen for fejl. Vi afbøder menneskelige fejl med vores produktionsfilosofi og VERICUT software”.

Frank Dühring, CTO, Multicut

Læs hele artiklen om Multicut

Kontakt os hvis du vil digitalisere din virksomhed

Henrik Bøgelund

CEO

smartphone+ 45 2090 5114

mailE-mail

Henrik Bøgelund

Jørgen Klitholm

Sales Manager

smartphone+ 45 2427 7744

mailE-mail

Jørgen Klitholm

Ring mig op!

keyboard_arrow_up