SMARTEAM og CATIA V5 stor gevinst for Tetra Pak Scanima

Dato: 02-01-2013

"Implementeringen af PLM-løsningen SMARTEAM samt CAD programmet CATIA V5 har betydet, at vi har fået bedre styr på udviklingsforløbet og  reduceret tidsforbruget på konstruktion af præliminært kunde-layout væsentligt", fortæller Thomas Permin, Product Engineer, TetraPak Scanima.

Tetra Pak Scanima A/S er førende indenfor produktion af miksere til fødevare- og ingrediensindustrien. Siden virksomhedens start i 1989 har virksomheden installeret tæt på 2000 anlæg over hele verden.

Groft fortalt er Tetra Pak’s mikseranlæg sammensat af en lang række dele, hvoraf nogle er standard dele, mens andre er kundespecifikke. Alle standarddelene findes i en lang række størrelser og varianter.

Udfordringen for Tetra Pak Scanima er, at en stor del af konstruktionsforløbet skal gennemføres for at minimere risici for fejlkalkulationer, før der kan afgives tilbud på et anlæg. Dette arbejde involverer konstruktører, teknikkere og mange andre interne ressourcer. Et præliminært kunde-layout af god kvalitet kunne derfor tage op til én uge at lave, og derfor blev der tit ”sprunget over, hvor gærdet var lavest”.

I mellemtiden kunne andre udbydere nå at komme på banen, hvilket i sidste ende kunne betyde tab af ordrer.

Derfor valgte Tetra Pak Scanima, at implementere PLM-løsningen SMARTEAM samt CATIA V5 til konstruktion og styring af hele udviklingsforløbet. En løsning der betød, at en stor del af konstruktionsarbejdet blev automatiseret.

Thomas Permin, Product Engineer Tetra Pak fortæller: ”I dag kan vi lave et præliminært kunde-layout af god kvalitet i løbet af bare én arbejdsdag”. ”Implementeringen af ENOVIA SMARTEAM har desuden betydet, at vi har styr på vores CAD-filer og, ikke mindst, hvilke revisioner som er gældende.”

”Samarbejdet med Idé-Pro omkring database strukturer og integrationer fungere godt. Vi har en rigtig god dialog, hvis vi har nogle ting, som vi skal have lavet.”

Læs mere om ENOVIA SmarTeam og CATIA.

 

Henrik Bøgelund

CEO

smartphone+ 45 2090 5114

mailE-mail

Henrik Bøgelund

Jørgen Klitholm

Sales Manager

smartphone+ 45 2427 7744

mailE-mail

Jørgen Klitholm

Ring mig op!

keyboard_arrow_up