European Spallation Source

E-learning til ESS forskningscenter

IPES har leveret e-learning kurser og kursusmateriale i Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platform til det nye European Spallation Source forskningscenter i Lund. 

Opgaven er vundet i et EU-udbud i international konkurrence under henvisning til vores store erfaring inden for området.

"Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til et spændende projekt som dette. Tænk at kunne være med til at understøtte forskning på så højt et niveau" siger Henrik Bøgelund, CEO.

Konstruktionen af denne partikelaccelerator og tilhørende måleinstrumenter bliver en af de største og mest komplekse konstruktioner, som endnu er set.

Al mekanisk konstruktion bliver udført på 3DEXPERIENCE platformen fra Dassault Systèmes. Denne vil blive brugt af ESS samt af de talrige samarbejdspartnere i alle verdens regioner. For at strømline dette arbejde stilles der høje krav til undervisningsmaterialet, og det er IPES garant for.

European Spallation Source (ESS) er ejet af regeringerne i Danmark og Sverige i fællesskab, og driver verdens førende forskningscenter der anvender neutronspaltning. Selve mikroskopet ligger i Lund, Sverige, mens et tilhørende datacenter bygges i København, Danmark.

Forskningscenteret er et fælles europæisk projekt med 17 deltagende lande. Det forventes at komme til at koste 1,9 milliarder euro eller knap 14 milliarder danske kroner. 35 % af udgifterne betales af Sverige, 12,5 % betales af Danmark, mens resten betales af de øvrige 15 partnerlande.

Læs mere om ESS

Læs mere om 3DEXPERIENCE platformen

Foto Almexa A/S. Kim Larsen, teknisk chef, regner med at fjerne omstillingstiden

Kontakt os

Henrik Bøgelund

CEO

smartphone+ 45 2090 5114

mailE-mail

Henrik Bøgelund

Jørgen Klitholm

Sales Manager

smartphone+ 45 2427 7744

mailE-mail

Jørgen Klitholm

Ring mig op!

keyboard_arrow_up