Hvad er en Digital Twin?

En Digital Twin er en digital model i 3D, der på en eller flere parametre opfører sig som det fysiske objekt.

Det amerikanske konsulenthus Gartner definerer en digital tvilling som en ”virtuel repræsentation af en enhed eller et system fra den virkelige verden”, som kommer i form af ”en softwaremodel, der afspejler et unikt fysisk objekt, proces, organisation, person eller anden abstraktion”.

Dassault Systèmes løsning til at skabe en Digital Twin kaldes en ”Virtuel Twin Experience”. Virtuel Twin Experience er på mange områder en udvidelse af begrebet Digital Twin, idet det også indrager det omkringliggende miljø og indvirkningen fra dette.

Hvad er Virtuel Twin Experience?

En Virtuel Twin Experience lader dig visualisere, modellere og simulere hele oplevelsesmiljøer.

En Virtuel Twin Experience starter med en digital 3D-model, der repræsenterer formen, dimensionerne og egenskaberne af et fysisk produkt eller system. Tests og simuleringer udføres på den virtuelle model for at udforske, hvordan produktet vil opføre sig, når det samles, betjenes eller udsættes for en række begivenheder i det miljø, hvor det skal anvendes.

Antallet af tests er kun begrænset af fantasien. Test hjælper med at optimere og validere design, materialer og produktionsprocesser – og fordi det hele foregår virtuelt, gør det hele din produktlivscyklus mere bæredygtig.

Læs hele artiklen på Dassaults hjemmeside. 

Forstå Virtual Twin Experience på 5 min.

 

Webinarer med fokus på Digital Twin i produktionsvirksomheder

Sammen med vores partner Dassault System udbyder vi flere webinarer med fokus på brugen af Digital Twin i produktionsvirksomheder. Klik på webinarerne og læs mere.

Vil du videre? Kontakt os.

Vil du høre mere om, hvordan vores kunder arbejder med Digital Twin i deres virksomheder eller se en demonstration, så ring eller send en mail.

Henrik Bøgelund

CEO

smartphone+ 45 2090 5114

mailE-mail

Henrik Bøgelund

Jørgen Klitholm

Sales Manager

smartphone+ 45 2427 7744

mailE-mail

Jørgen Klitholm

Ring mig op!

keyboard_arrow_up